Hlavní obsah

Vždy mě lákalo se vrátit. Podmínky v Baníku mě překvapily, přiznává Holzer

Podruhé v kariéře se ostravský rodák Daniel Holzer vrací do Baníku. Tentokrát ale bez obav, které ho provázely v roce 2018 po angažmá ve Spartě a ve Zlíně. Především odchod po sestupu Ostravy do druhé ligy do Sparty mu tehdy fanoušci hodně zazlívali. Nyní se vrací ze Slovácka, kde odehrál tři roky. „Vždycky mě to lákalo vrátit se domů a vždycky jsem se na Baník těšil,“ uvedl 28letý fotbalista.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Daniel Holzer se vrátil podruhé v kariéře do Baníku Ostrava.

Článek

Angažmá v týmu z Uherského Hradiště si pochvaluje. „Byla to velká jízda. Vyhráli jsme pohár, hráli jsme nahoře v lize. Myslím, že se tam udělal kus práce. A já jsem si to hodně užil. Od začátku do konce to bylo povedené angažmá. Určitě na to budu hodně vzpomínat. I když ten poslední rok už to nebylo ono. Asi se ten hráčský potenciál vyčerpal,“ svěřoval se po druhém kariérním návratu do Baníku.

Slovácku především jaro nevyšlo, sezonu uzavřelo na 6. místě a u týmu skončil trenér Martin Svědík. A s ním i několik hráčů. „Už nějakou dobu jsem věděl, že pokračovat nebudu. Mám rodinu a na Slovácku to bylo takové, že první dva roky jsem bydlel v bytě, odkud nás ale potom vykopl majitel, protože ho prodal. Takže jsem šel na hotel a dojížděl jsem dvakrát týdně z Ostravy. Nebylo to ideální. Už v zimě jsem měl rozjednané Polsko, ale tam to nevyšlo,“ líčil ne úplně komfortní podmínky Holzer.

V průběhu jara přišla nabídka z Ostravy, která jej potěšila. „Byla lákává a dá se říct, že o mém návratu rozhodla. Po dovolené jsem se rozhodl definitivně, protože jsem přípravu chtěl začínat už v novém klubu. Teď si konečně zase můžu užít malou i ženu samozřejmě. Na to jsem se hodně těšil,“ říkal Holzer.

Podmínky v Baníku, do kterého se vrací po třech letech, jej mile překvapily. „Byl jsem zvědavý na to, jak se to tady změnilo, a musím říct, že jako hodně. Je to takové větší, honosnější, lepší. Všechno v klubu šlo nahoru. Cítím z toho, že se to blíží k ligové špičce,“ ocenil.

Holzer v Baníku vyrůstal, evropské poháry si s ním ale nikdy nezahrál. Když se hrály v Ostravě naposledy v roce 2011, končil základní školu. „Přiznám se, že si to moc nepamatuju. Asi jsem byl v dorostu a trénoval na Šoupalce (Základní škola v Porubě, kterou navštěvují mladí Baníkovci), ale úplně nevím. Možná jsem podával balony,“ smál se fotbalista, jenž se věkem z krajního křídla posunul v sestavě dozadu a ve Slovácku plnil především roli krajního obránce.

A post si oblíbil. „Těžko říct, uvidím, kam mě trenér Hapal využije. Myslím, že mou výhodou je, že vlastně můžu hrát vícero pozic. Teď poslední dobou jsem hrával vlastně beka nebo halfbeka a tam se asi cítím jako nejlíp. Ale je to na trenérovi a já mu zahraju cokoliv, co bude chtít,“ pousmál se Holzer.

Do Ostravy se vrátil jen pár dní poté, co městem otřásla zpráva, že se Baník možná zase vrátí na Bazaly, kde chce město postavit moderní stadion pro přibližně patnácti tisíc diváků. „To je fantastické a doufám, že si na novém stadionu ještě stihnu zahrát. Záleží, jak rychlí a šikovní budou, jak rychle ten stadion postaví. Bazaly jsou ten pravý domov pro Baník. Už aby to bylo, ale asi si ještě počkáme,“ řekl Holzer.