Hlavní obsah

Č. Budějovice - Zlín 3:2 SNJihočeši udolali Zlín po nájezdech, znovu rozhodl Valský

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Zabusovs 0 : 1
14. Gulaš 1 : 1
28. Ferenc 1 : 2
55. Štich 2 : 2
65. Valský (rozhodující nájezd) 3 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Českých Budějovic zdolali ve 48. kole extraligy poslední Zlín 3:2 po nájezdech a potřetí za sebou vyhráli. V rozstřelu rozhodl útočník Jakub Valský, který si v minulém domácím duelu v pátek proti Třinci (5:4 v prodloužení) připsal také vítěznou branku. Motor porazil Zlín posedmé za sebou.

Foto: Jan Homolka, ČTK

Daniel Voženílek z Českých Budějovic před brankářem Zlína Liborem Kašíkem.

Článek

Berani po výhrách v Litvínově a doma nad Kometou bojovali také v Budvar aréně, odkud si odvezli alespoň bod. Přesto se jejich manko na čtrnácté Kladno zvýšilo na 15 bodů.

Jihočeši nechali odpočívat brankářskou jedničku Hrachovinu s lehce zraněným kolenem a příležitost znovu dostal spolehlivý náhradník Strmeň. V obraně chyběl Piskáček a v útoku dlouhodobí marodi Toman s Abdulem. Podruhé za sebou nehrál útočník Novotný, zato z pražské Sparty se vrátil Voženílek.

Foto: Jan Homolka, ČTK

Brankář Zlína Libor Kašík.

Již v úvodní minutě mohl otevřít skóre Ondráček, jenž nastoupil k 700. utkání v extralize. Neuspěl však v sólu, do kterého jej vyslal Štencel. Následně se domácí ubránili při trestu Chlubny, přesto brzy inkasovali. Při vyvážení kotouče z obranného pásma chyboval Voženílek a Zabusovs kličkou do bekhendu otevřel skóre.

Foto: Jan Homolka, ČTK

Patriks Zabusovs ze Zlína (vpravo) střílí první branku zápasu. Uprostřed brankář Budějovic Jan Strmeň.

Domácí tým potom přečkal vyloučení Štencela a dokázal využít svoji první přesilovku. Claireaux neposeděl na trestné lavici ani minutu. Gulaš popojel do středu a švihem překonal Kašíka, jemuž zakrýval výhled obrovitý Voženílek.

Na začátku druhé části měl blízko ke gólu Honejsek, jenž se protáhl ke Strmeňovi, ale domácí brankář zasáhl výborně. Valaši pokračovali v aktivní hře a ještě před polovinou základní doby šli znovu do vedení. Honejskovu přihrávku zužitkoval obránce Ferenc. Zakrátko Makarenko nabídl Motoru čtyřminutovou přesilovku. Gulašův pokus při obléhání zastavil Kašík, bez efektu zůstala také Voženílkova teč Koláčkovy střely.

Foto: Jan Homolka, ČTK

Brankář Jan Strmeň z Českých Budějovic.

Domácí nevyužili ani další početní výhodu při trestu O. Němce, znovu se o to pokoušel Gulaš. Necelou půlminutu před druhou přestávkou šel pykat Okál, ale velkou šanci Voženílka po Gulašově přihrávce zneškodnil zlínský brankář.

Ve zbytku přesilovky na startu třetí části marně zkoušel zakončit Gulaš s Pechem. Pokračující českobudějovické snažení nabídlo zajímavou kombinaci s bekhendovým pokusem Beránka. Z protiútoku zahrozil Gazda, ale trefil jen blokujícího obránce Šenkeříka. Čarovat musel Kašík, k němuž prokličkoval Valský.

Trochu laciné vyrovnání zařídil sváteční střelec Štich, jehož nahození zapadlo do branky, aniž Kašík stihl zaregistrovat dráhu kotouče. Brzy poté se na protější straně vyznamenal Strmeň. V nastaveném čase nedokázal skórovat Percy z přečíslení dva na jednoho. Potom se hosté dvakrát nechali vyloučit, ale Jihočeši toho nevyužili. V samostatných nájezdech byli za Motor úspěšní Koláček a Valský, za hosty pouze Claireaux.

48. kolo hokejové extraligy:
Motor České Budějovice - PSG Berani Zlín 3:2 po sam. nájezdech (1:1, 0:1, 1:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 14. Gulaš (Šenkeřík, Pech), 55. Štich (M. Beránek, Percy), rozhodující sam. nájezd Valský - 8. Zabusovs (Kubiš), 28. Ferenc (Honejsek, Mamčics). Rozhodčí: Pražák, Obadal - Lederer, Zíka. Vyloučení: 2:7. Využití: 1:0. Diváci: 1000 (omezený počet).
České Budějovice: Strmeň - Bindulis, Šenkeřík, Percy, Štich, Vráblík, Štencel, Bučko - Gulaš, Pech, Holec - Karabáček, M. Hanzl, M. Beránek - Valský, D. Voženílek, J. Ondráček - Chlubna, Koláček, Vondrka. Trenér: Modrý.
Zlín: Kašík - Gazda, M. Novotný, Suhrada, O. Němec, Ferenc, Mamčics - Mallet, Claireaux, Honejsek - Michasjonok, Hejcman, Köhler - Zabusovs, R. Veselý, Kubiš - P. Sedláček, Makarenko, Okál. Trenér: L. Jenáček.

Reklama