Hlavní obsah

Litvínov - Třinec 2:6Šampioni porazili Litvínov i počtvrté v sezoně

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Estephan 1 : 0
19. Svačina 1 : 1
26. Vrána 1 : 2
29. Irving 2 : 2
39. Hrehorčák 2 : 3
53. Chmielewski 2 : 4
55. Kofroň 2 : 5
57. Szturc 2 : 6
Záznam online reportáže

Hokejisté vedoucího Třince zvítězili v utkání 48. kola extraligy na ledě Litvínova 6:2. Oceláři porazili Severočechy i počtvrté v sezoně, přenechali jim pouze jediný bod. Zatímco domácí si připsali čtvrtou porážku za sebou, obhájci titulu uspěli po dvou prohrách.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Ondřej Kovařčík z Třince a Viktor Hübl z Litvínova.

Článek

Zatímco domácí se museli obejít pouze bez olympionika Balinskise, na straně Ocelářů scházela ze stejného důvodu hned pětice hráčů stabilního kádru - vedle českých beků Musila s Kundrátkem postrádal kouč Václav Varaďa i slovenského beka Marinčina a jeho krajany z útoku Daňa s Romanem.

Do domácího brankoviště se po nedělním odpočinku vrátil Godla a v páté minutě vychytal v první větší šanci Kurovského. Na druhé straně trefil o chvilku později Estephan tyčku. Litvínovští pak sice nevyužili přesilovku, ale ve 14. minutě slavili vedoucí zásah, když si zlepšil náladu Estephan. Jenže 82 sekund před první přestávkou zavěsil bekhendem Svačina a vyrovnal.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Vladimír Svačina z Třince střílí gól, Petr Straka z Litvínova ani brankář Denis Godla už zasáhnout nestačili.

I ve druhém dějství patřila první větší možnost Kurovskému, jenž těsně minul. V končící 26. minutě už byl však po 22 sekundách z přesilovky přesný hostující kapitán Vrána a 11. gólem sezony poslal hosty do vedení. Před polovinou zápasu kontroval litvínovský ostrostřelec Irving a začínalo se znovu. Závěr třetiny však patřil opět hostům a Hrehorčák vrátil vedení na jejich stranu.

Jak se nakonec ukázalo, byl to také gól vítězný. Do domácí branky šel ve třetím dějství Zajíček, ale ani tento tah už zvrat nepřinesl. I proto, že Mazanec vychytal v úvodních sekundách Fronka a tým Vervy nevyužil vzápětí přesilovku. V 52. minutě ještě rozezvučel tyčku Jarůšek. Třinečtí byli v koncovce nemilosrdní: mezi 53. a 57. minutou přidali další góly Chmielewski, Kofroň a Szturc.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Matúš Sukeľ z Litvínova před brankářem Třince Markem Mazancem.

48. kolo hokejové extraligy:
HC Verva Litvínov - HC Oceláři Třinec 2:6 (1:1, 1:2, 0:3)
Branky a nahrávky: 14. Estephan, 29. Irving (M. Sukeľ, Jarůšek) - 19. Svačina (M. Doudera), 26. P. Vrána (M. Adámek), 39. Hrehorčák (P. Vrána, M. Adámek), 53. Chmielewski (Svačina), 55. Kofroň (R. Szturc), 57. R. Szturc (Dravecký, Kofroň). Rozhodčí: Hejduk, Ondráček - Rampír, Bohuněk. Vyloučení: 2:4. Využití: 0:1. Diváci: 1000 (omezený počet).
Litvínov: Godla (41. Zajíček) - Irving, D. Kolář, Strejček, Demel, O. Baláž, Hrbas, Stříteský - P. Zdráhal, Estephan, P. Straka - Jarůšek, M. Sukeľ, A. Kudrna - Fronk, V. Hübl, Zygmunt - P. Svoboda, Gerhát, Havelka. Trenér: V. Růžička.
Třinec: Mazanec - M. Adámek, M. Doudera, Zahradníček, Jaroměřský, Teper, D. Krenželok - Martin Růžička, P. Vrána, Chmielewski - O. Kovařčík, M. Kovařčík, A. Nestrašil - Svačina, Marcinko, Kurovský - Dravecký, R. Szturc, Hrehorčák - Kofroň. Trenér: Varaďa.

Reklama

  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec