Hlavní obsah

Jaroslavl měla hrát první zápas v Minsku, to stálo mladého Bělorusa život

Měl to být jeho velký den. Mladý hokejový útočník Sergej Ostapčuk se těšil, že se v dresu Jaroslavle předvede "doma" v Minsku, kde měl klub zahájit nový ročník Kontinentální ligy (KHL). Jenže letadlo Jak-42 s hokejovým týmem na palubě do běloruské metropole nakonec nedorazilo, stroj se zřítil krátce po startu.

Foto: www.khl.ru

Hokejisté Jaroslavle

Článek

V Minsku se měl ve čtvrtek uskutečnit hokejový svátek, na zápas s Lokomotivem Jaroslavl bylo prodáno už 11 tisíc vstupenek. Přitom místní stadión má celkovou kapacitu jen o čtyři tisíce vyšší. Zápas měl být odvetou Dynama Minsk za poslední play-off, kde klub vyřadil právě Lokomotiv.

Běloruští fanoušci se navíc těšili také na dva své krajany - veterána Ruslana Saleje a nadějného Ostapčuka. Maminka druhého jmenovaného měla v hale už zamluvené lepší sedadlo, v Minsku totiž trvale žije. Svého syna se však už nedočká...

Běloruská naděje

Jednadvacetiletý Ostapčuk byl nadějí běloruského hokeje. Poslední dvě sezóny strávil napůl v Lokomotivu a jeho mládežnickém týmu a zřejmě stejné to mělo být i v tomto ročníku. První zápas sezóny se však hrál v Minsku, kde se Ostapčuk toužil předvést. Nechyběl proto na palubě zříceného letadla.

Více štěstí měl junior Alexandr Skrynnik, který ještě ve středu ráno absolvoval trénink s prvním týmem Lokomotivu. Po tréninku však putoval zpátky do mládežnického klubu. A to mu nakonec zachránilo život.

Server nhl.com ve středu odpoledne informoval o tom, že se známý obránce Salej připravoval na novou sezónu v Minsku a měl se připojit k týmu Lokomotivu až v Bělorusku. Běloruská média však potvrdila, že byl na palubě letadla. Po 36letém hráči zbyla v USA manželka a tři malé děti.

Své pasažéry marně ve středu vyhlížel na minském letišti i řidič autobusu, který pro Jaroslavl vypravili z Dynama Minsk. Osiřeny zůstaly i pokoje hotelu Victoria, které měl Lokomotiv blokován na další dny.

Reklama

Související témata: